Четирите двойки на Марица (Пловдив), които се класираха на четвъртфиналите

...
Четирите двойки на Марица (Пловдив), които се класираха на четвъртфиналите
Коментари Харесай

Двойките на Марица 5-и във Варна

Четирите двойки на Марица (Пловдив), които се класираха на четвъртфиналите на Държавно състезание по плажен волейбол за девойки до 18 и Държавното състезание по плажен волейбол до 20 години във Варна приключиха на пето място. Срещите се организираха на плаж Аспарухово.

При 18-годишните Анета Петрова & Симона Кръстева изгубиха от Дарина Киндова & Мария Игнатова с 0:2 (15:25, 16:25). Йоана Александрова & Райна Стойчева бяха покрай успеха и продължение към полуфиналите. Двойката на Марица загуби от Красимира Радева & Елизавета Олеговна с 1:2 (15:21, 21:18, 11:15). Двойките на Марица приключиха на пето място в крайното класиране.

При 20-годишните на четвъртфиналите трябваше да вземат участие Анета Петрова & Симона Кръстева и Йоана Александрова & Никол Митева. Треньорското управлението на Марица взе решение да не се играят мачовете. Причината беше прекомерно натоварената стратегия и доста мачове, които се насъбраха на девойките. Вчера здравословен проблем имаше Катрин Бабачева и се взе решение да не се рискува със здравето на девойки. Организаторите взеха решение и дуелите да се играят в 15:00 б.в., което също беше една от аргументите да се стигне до отхвърли от присъединяване в дуелите. Така двойките на Марица, които играха и при 20-годишните приключиха на петото място.

Марица взе участие на шампионата с три двойки при 18-годишните и три двойки при 20-годишните.

Това е първият от трите шампионата, след които ще се селектират 4 двойки за подготовка на европейските шампионати. Следващите два ще бъдат в София на 5 и 6 август и на 12 и 13 август.
Държавно състезание за девойки до 20 години 2020 – стратегия, резултати, класиране
Държавно състезание за девойки до 18 години 2020 – стратегия, резултати, класиране
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР