Четирите американски депутатки от Демократическата партия с малцинствен произход, охулени

...
Четирите американски депутатки от Демократическата партия с малцинствен произход, охулени
Коментари Харесай

Няма да ни накарат да замълчим, заявиха американските депутатки, охулени от Тръмп

Четирите американски депутатки от Демократическата партия с малцинствен генезис, охулени в серия ксенофобски туитове на президента Доналд Тръмп, му дадоха отговор на обща конференция във Вашингтон, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма да ни накарат да замълчим ", сподели чернокожата депутатка в Камарата на представителите от Масачузетс Аяна Пресли. Тя упрекна Тръмп, че му липсват добрина, състрадание и честност, нужни за осъществяване на президентските отговорности.

" Въпреки това предизвиквам американците да не се хващат на тази въдица ", продължи Пресли, съгласно която нападките на президента имат за цел да отклонят вниманието от проблемите на американците.

Илхан Омар, която също бе цел на президентските туитове, упрекна Тръмп, че отстоява концепциите на белите националисти. Тя добави, че той е подхванал намерено расистка офанзива против четири цветнокожи национални представителки.

Най-младата дама в Камарата на представителите - Александрия Окасио-Кортес, сподели, че не е сюрпризирана от риториката на президента, упрекван постоянно в расизъм, откогато влезе в Белия дом.

Депутатката мюсюлманка от Мичиган Рашида Тлаиб изиска задействане на процедура за импийчмънт против Тръмп - въпрос, който всява разделяне в демократическата съпротива, прибавя Агенция Франс Прес.

По-рано Тръмп отстоя рецензиите, които насочи в Туитър против четири депутатки в Камарата на представителите на американския конгрес, предадоха Ройтерс, ДПА и Асошиейтед прес.

Говорейки по време на събитие в Белия дом пред кореспонденти, които го притиснаха във връзка неговите туитове, които мнозина оцениха като расистки, Тръмп сподели, че въпросните конгресни дами " ненавиждат нашата страна " и " в случай че не им харесва тук, могат да си вървят ".

Така той на практика повтори нападките си, отправени през уикенда в Туитър, в които сподели, че четирите цветнокожи депутатки от Демократическата партия би трябвало да се върнат в своите " скапани и цялостни с престъпност " страни, от които те са пристигнали. Думите му очевидно се разминаха с обстоятелството, че четирите са американски гражданки и три от тях са родени в Съединени американски щати, отбелязва АП.

" Те единствено се оплакват ", сподели през вчерашния ден президентът в отговор на репортерските въпроси. " Ако не им харесва тук, дано да си вървят, и знаете ли, сигурен съм, че на доста хора те няма да липсват. Мисля, че те ненавиждат нашата страна, и то доста мощно. Може и да бъркам. Избирателите ще решат ", акцентира Тръмп, явно нервиран, откакто бе притиснат от репортерите.

Президентът засегна и тематиката за оповестените авансово хайки през миналия уикенд против имигранти, подлежащи на депортиране от Съединени американски щати, въпреки че в медиите се появиха прекомерно нищожни информации по въпроса. Според него дейностите, подхванати тези дни, са били " доста сполучливи ", въпреки че огромна част от тях са останали невидими за всеобщата аудитория.

" Мнозина, мнозина бяха извадени в неделя - вие просто не знаете за това... Беше доста сполучлив ден, само че вие просто не видяхте доста от него ", акцентира Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР