Четиристотин шейсет и четири хиляди предумишлени убийства са били извършени

...
Четиристотин шейсет и четири хиляди предумишлени убийства са били извършени
Коментари Харесай

ООН: Над 460 хиляди предумишлени убийства са били извършени в света за една година

Четиристотин шейсет и четири хиляди предумишлени убийства са били осъществени в света през 2017 година Това доста надвишава броя на убитите вследствие на въоръжени спорове, които през същата година са били 89 000.

Данните са оповестени през днешния ден във Виена в отчет на Службата на Организация на обединените нации за битка против трафика на опиати и проведената престъпност, съобщи ТАСС.

Докладът " Глобално проучване на проблемите с убийствата " съдържа данни за 2017 година

Най-голяма част от жертвите на незаконни дейности са били мъже (81 процента), сочат данните в документа. Основната част от умишлените убийства е в страните от Северна и Южна Америка (173 000), след което идват Африка (163 000) и Азия (104 000). Европа е на последно място (22 000).

През оценената 2017 година в света са били убити 87 000 дами. Организация на обединените нации акцентира, че дамите все по-често са жертви на домашно принуждение. Почти 50 000 дами са убити от съпрузите си, от някогашните си мъже или от други членове на фамилията, като главен претекст е ревнивост или боязън от разлъка.

В отчета се отбелязва, че активността на проведени незаконни групи се явява съществена причина за по-голямата част от предумишлените убийства.

Причина за половината от битовите убийства е несъразмерната приложимост на алкохол и на опиати, написа Българска телеграфна агенция.

Същевременно през днешния ден Организация на обединените нации популяризира и друга отрицателна статистика - две трети от хората по света нямат достъп до правораздаване, заяви фондация " Томсън Ройтерс ".

Данните са от проучване на Специализираната работна група за правораздаване, която е партньорство сред членове на Организация на обединените нации, цивилен групи и частния бранш.

Групата е установила, че 5,1 милиарда души страдат от липса на правораздаване. В това число влизат над 1 милиард, които нямат юридическа еднаквост и над 2 милиарда, които работят импровизирано без контракти и закони за отбрана на труда.

Над 2 милиарда души нямат законови доказателства за собствеността върху жилищата си и поземлените си права. Над 40 милиона души са в клопката на модерното иго, над 12 милиона души няма национална еднаквост, а над 200 милиона души живеят в общества без господство на закона, демонстрират още данните.

1,5 милиарда души имат правосъдни проблеми, които не могат да разрешат, тъй като не знаят към кого да се извърнат или тъй като правосъдната система е прекомерно скъпа или несправедлива.

Предоставянето на достъп до правораздаването за всички е една от амбициозните световни цели, които са си сложили членовете на Организация на обединените нации до 2030 година паралелно с изкореняването на глада и неравенството сред половете. По-късно този месец ще има среща на високо ниво, на която ще се разисква напредъкът по осъществяването на тези цели. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР