Четиринайсет полицаи са били ранени по време на антирасистките протести

...
Четиринайсет полицаи са били ранени по време на антирасистките протести
Коментари Харесай

Четиринайсет полицаи са били ранени по време на антирасистките протести в Лондон

Четиринайсет служители на реда са били ранени по време на антирасистките митинги в центъра на Лондон в събота, заяви през днешния ден началникът на полицията в английската столица Кресида Дик, представена от Ройтерс.

В изказване тя сподели, че е "дълбоко смутена и потисната " от това, че малко на брой участници в другояче мирния митинг са показали вечерта принуждение против конни служители на реда, което е довело до пострадването на 14 чиновници на реда.

"Броят на офанзивите е стряскащ и безусловно недопустим " акцентира Дик.

Демонстрацията беше във връзка гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, породена от бял служител на реда по време на арест в американския град Минеаполис.

Лондонската полиция заяви, че по-рано тази седмица при митинга в английската столица са били ранени други 13 служители на реда и са били осъществени голям брой арести. Една полицайка е паднала през вчерашния ден от коня си и е била настанена в болница без заплаха за живота.

За през днешния ден в Лондон са планувани нови митинги. Кресида Дик прикани хората да намерят различен метод да изразят мнението си вместо да излизат на улиците и да рискуват заразяване с ковид.

Антирасистките митинги в Лондон и в други огромни английски градове, в които се включиха хиляди хора, безспорно усилват риска броят на инфектираните с ковид още веднъж да стартира да нараства, съобщи през днешния ден министърът на опазването на здравето Мат Ханкок, представен от Ройтерс.

В изявление за телевизия Скай нюз Ханкок акцентира, че поддържа твърдо позицията на стачкуващите.

"Самият вирус обаче не прави разлика сред хората и събирането на огромни групи краткотрайно нарушава разпоредбите, тъкмо тъй като покачва риска от разпространение на този вирус ", предизвести в това време той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР