Четиринайсет подкрепяни от Русия канала в Ютюб, които разпространяват дезинформация,

...
Четиринайсет подкрепяни от Русия канала в Ютюб, които разпространяват дезинформация,
Коментари Харесай

Руската дезинформация в Ютюб – милиарди гледания и милиони от реклама

Четиринайсет подкрепяни от Русия канала в Ютюб, които популяризират дезинформация, събират милиарди гледания и милиони долари доходи от реклами, а не са обозначени като спонсорирани от страна, което опонира на политиката на най-популярната услуга за видеосподеляне в света, предава организация Ройтерс, като се базира на откриватели.

Каналите, измежду които новинарските медии НТВ и Россия-24, излъчваха най-различни погрешни известия - от това, че американски политик прикривал незаконна мрежа за търговия с човешки органи, до това, че скандинавските страни рухват стопански. Въпреки сходно наличие каналите са гледани от голям брой фенове, а американски и европейски компании купуват реклами, показвани паралелно с тях.

Непубликувано до момента проучване на работещата във Вашингтон компания " Омелас ", която наблюдава екстремизма в интернет за компании от региона на защитата, дава най-цялостния взор досега върху триумфа на съветското държавно управление да притегля фенове и да събира доходи от агитация в Ютюб, където има 2 милиарда фенове по света месечно.

Ютюб, притежаван от Google, който е част от холдинга Алфабет, вкара през февруари 2018 година политика за разкриване на канали, които излъчват най-вече новинарски материали и са изцяло или отчасти финансирани от национални държавни управления, с цел да помогне на феновете да вземат осведомени решения за това, което гледат.

Ютюб сподели в сряда, че след следствия на Ройтерс е добавил обозначението за държавно финансиране към още 13 съветски канала, в това число осем от каналите, разпространяващи дезинформация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР