Четиринадесет са депутатите, които влизат в 48-ото Народно събрание от

...
Четиринадесет са депутатите, които влизат в 48-ото Народно събрание от
Коментари Харесай

14 са депутатите, които влизат в 48-ото Народно събрание от 2-ри МИР-Бургас

Четиринадесет са депутатите, които влизат в 48-ото Народно заседание от 2-ри МИР-Бургас. На 7 октомври Централната изборна комисия (ЦИК) публикува окончателния списък с имената на народните представители.

Двама са народните представители от „ Движение за права и свободи – Движение за права и свободи “, които са определени от този регион: Севим Али и Ешереф Ешереф.

Севим Али e лидерът на листата на Движение за права и свободи за Бургас. По обучение е магистър инженер-химик. Бил е депутат в последните четири Народното събрание – 44-ти, 45-ти, 46-ти и 47-ми. В интервала 2007 година – 2017 година Али е общински консултант в Айтос. От 2005 година е в структурите на Движението – до 2013 година е бил общински ръководител на Младежкото ДПС-Айтос, а по-късно до 2018 година - общински ръководител на Младежкото ДПС-Бургас.

Ешереф Ешереф по специалност е икономист и инженер. Той е бил народен представител в предходните три Народното събрание – 45-ти, 46-ти и 47-ми. Ешереф е някогашен зам.-кмет на община Сунгурларе и някогашен ръководител на Общинския съвет в Руен. 

Трима депутати са определени от листата на „ Продължаваме Промяната “: Константин Бачийски, Христо Симеонов, Богомил Петков.

Константин Бачийски е бизнесмен в IT сферата и държавник. В 47-ото Народно заседание той е бил член на парламентарната антикорупционна комисия. Бачийски е ръководител на „ Средна европейска класа “ (СЕК) и два мандата е бил общински консултант в Бургас от партията (2015 – 2021 г.) На локалните избори през 2019 година е претендент за кмет на Бургас от СЕК и е определен за общински консултант. Този пост заема до края на 2021 година, когато е определен за народен представител от „ Продължаваме Промяната “.

Христо Симеонов е преподавател по специалност. Висшето си обучение получава в Московския държавен университет през 1990 година със компетентност „ Философия “. Има специализация в университет в Ротердам по специалността „ Публично ръководство “ и второ висше обучение по финанси и стопанска система във ВТУ „ Св.св. Кирил и Методий “. Работи като преподавател по философия и стопанска система и е с 30 години педагогичен стаж. Той също е бил депутат в 47-ото Народно заседание, където е член на Комисията по образованието и науката и на Комисията по защитата.

Богомил Петков е родом от Севлиево. По специалност е икономист. В 47-ото Народно заседание е член на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление и на Комисията по туризъм.

Заместник-председателят на „ Възраждане “ Цончо Ганев е определен за народен представител от 2-ри МИР-Бургас. Той е член на партията от самото й основаване. Ганев е икономист по обучение, а професионалният му път включва мениджърски позиции в интернационалните компании. На локалните избори през 2019 година Ганев е определен за общински консултант във Варна. Бил е заместник-председател на 47-ото Народно заседание и член на парламентарната бюджетна комисия. 

Борис Аладжов е приключил магистратура в стопанска академия " Димитър Апостолов Ценов " - Свищов, компетентност " Мениджмънт на бизнес организациите ". Развива се професионално като експерт " Развитие на пазари " в огромна интернационална компания. Той е специалист в региона на маркетинга, финансите и ръководството. Борис Аладжов е ръководител на структурата на „ Възраждане “ в Бургас. Досега не е бил народен представител. 

Народен представител от листата на „ Български напредък “ ще бъде Виолета Комитова. По специалност тя е проектант и академични учител, доцент в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Трудовият й стаж минава в областите на строителството, капиталовите планове, урбанизма и градоустройството. В интервала 12 май 2021 – 13 декември 2021 година е била министър на районното развиване и благоустройството в служебното държавно управление на Стефан Янев.

Четирима са депутатите от ГЕРБ-СДС, определени във 2-ри МИР-Бургас, които ще влязат в 48-ото Народно заседание: Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова, Андрей Рунчев.

Жечо Станков е магистър по стопанска система от университет Regensburg, Германия. Професионалният му опит минава като маркетинг шеф и съветник по енергийни планове. Той е съосновател и секретар на „ Българска асоциация компресиран природен газ “.  Жечо Станков е бил ръководител на Българския енергиен холдинг, както и зам.-министър на енергетиката във втория кабинет на Бойко Борисов.

Любен Дилов е публицист, продуцент и издател. Той е основател на придвижване „ Гергьовден ”. Бил е депутат в 40-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание.

Галя Желязкова е икономист по специалност. Тя е била депутат в 44-ото Народно заседание. Желязкова е измежду учредителите на ГЕРБ от 2006 година и е член на Контролната комисия на партията. В интервала 2011 година – 2017 година е била общински консултант в Бургас.

Андрей Рунчев заема поста ръководител на общинската конструкция на ГЕРБ в Бургас от май 2022 година Преди това, от 2013 година, той е бил шеф на общинското дружество „ Транспорт “ към Община Бургас. По обучение е икономист. 

Димитър Найденов е определен за народен представител от 2-ри МИР-Бургас от „ Демократична България – обединяване “. Той е бизнесмен, с 30-годишен опит в областта на туризма. В 45-ия парламент е депутат, определен от листата на „ Демократична България ” в Бургас. 

Петър Кънев е определен за народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “ от 2-ри МИР-Бургас. По специалност е инженер. Бил е народен представител в 40-ото, 42-рото, 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание. Петър Кънев е член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Освен с политика, той се занимава и с частен бизнес.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР