Четиринадесет години след убийството на боса на ВИС-2 Георги Илиев,

...
Четиринадесет години след убийството на боса на ВИС-2 Георги Илиев,
Коментари Харесай

Изплува шокираща версия за убийството на Жоро Илиев

 Четиринадесет години след убийството на боса на ВИС-2 Георги Илиев, премахнат от снайперист на 25 август 2005 година в Слънчев бряг, мафиотската екскурзия на митичния разбойник от Кюстендил към момента е непостижим ребус за криминалистите, написа " Уикенд ", представен от Блиц.

Разследването на убийството на мастития мафиотски необут от дълго време е замразено и малко на брой имат вяра, че следственото дело против незнаен причинител в миналото ще бъде променено на " Разрешен случай ". Смъртта на Главния докара и до края на групировката ВИС-2, считана за най-стилната престъпна организация в България през 90-те години на предишния век.

Жоро Илиев умира благополучен, на централното сепаре на помпозното заведение " Буда бар ", част от комплекса " Мултиплейс " в Слънчев бряг, където чества успеха на футболния си отбор " Локомотив " Пловдив. Главния, както е именуван кюстендилският герой, дава обилен прием за над 70 другари, когато е прострелян в сърцето от сайперист.

" Пали колата и идвай! Ела да пием по една ракия ", са последните думи на Жоро Илиев. Изречени са по телефона към тогавашния изпълнителен шеф на " Лоро " Емил Наков. Разговорът сред двамата е пресечен от изстрелян 22-милиметров патрон " Стингър " с хидрошоков отвор, който се забива в сърцето на митичния разбойник. Дни по-късно, че стане известно, че килърът е стрелял с рядка пушка топ " Флобер " от храстите на хотел " Хризантема ".

При огледа криминалистите откриват 2 статива и лазери - уреди, които се употребяват, с цел да се фиксира траекторията на патрона. Макар и публично неразкрито, за убийството на Жоро Илиев има обвинени. 14 години по-късно, криминалисти и сподвижници на боса на ВИС-2 са безапелационни, че неговата екзекуция е проведена от пернишкия наркобос Райко Алексиев - Кръвта и е изпълнена от Красимир Станчев - Легионера, прочут в ъндърграунда като снайперист номер 1 на мафията.

" За Легионера се знае, че не приема мокра поръчка за по-малко от 500 000 $. Спрягат го и за екзекутор на Илия Павлов, някои настояват, че за това ликвидиране е прибрал дори 1 милион $ в брой. Почеркът на Легионера проличава и при убийствата на Васил Горчев - Кьоравия и Жоро Илиев, както и при изтезанието на Димата Руснака. Всички те умряха с патрон от " флоберка ", изстрелян от над 100 метра разстояние ", изясняват криминалисти. Те са уверени, че Жоро Илиев умира поради Кьоравия - благоевградски наркобарон и лихвар, дълготраен представител на ВИС-2 за Благоевград. Васил Горчев управлява производството на амфетамин за Югозападна България и раздава големи суми против рента на знакови фигури от ъндърграунда. Той е измежду най-близките хора до Жоро Илиев.

На 20 януари 2005 година Васил Горчев е погубен в центъра на Благоевград с 1 патрон в главата. Месеци преди да се стигне до убийството на Кьоравия, благоевградският разбойник влиза в спор с Райко Кръвта. Причината за абсурда са 800 000 $. Толкова са вложени във фабрика за амфетамин, разрушена от антимафиоти край Разлог. При акцията са задържани 9 души. А Горчев стоварва виновността върху Кръвта. Благоевградският лихвар упорства перничанинът да му възвърне загубите, както и да му върне дълг от близо 400 000 $. Вместо пари обаче Горчев получава патрон в главата. Седмици след гибелта на Горчев Жоро Илиев привиква Райко Кръвта в офиса си на столичната къпалня " Мария Луиза " и непосредствено го упреква, че е провел изтезанието на сътрудника му. " Трима индивида ми споделиха, че си ти. Искал си да сложиш ръка на черното тото и амфетамините ", хладно отвръща Жоро Илиев на клеветите на Кръвта, че не би се осмелил да вдигне ръка върху никого от " организацията ".

Следващите месеци са кошмарни за пернишкия мафиот Кръвта. Ченгетата внезапно се обръщат против него - арестуват на 20 негови дилъри на хероин, прибират и самия Райко. На 6 юни 2005 година пернишкият наркобос е арестуван при акция на несъществуващата през днешния ден РЗ БОП в пернишкото кафе " Елит ".

Зачестяват предизвестията към перничанина от сътрудници висаджии, че Главния му е вдигнал мерника. В средата на август Райко Кръвта отпътува на отмора в Несебър, където отсяда в дома на Димитър Желязков - Очите. Случайно или не, само че в този интервал очите също е в недружелюбност пред боса на ВИС-2.

Според оперативна информация, постъпила в Министерство на вътрешните работи единствено за месец след изтезанието на Жоро Илиев поръчката е платена от братя Галеви или пък от сръбски мафиот. Някой от тях заплаща хонорара от 1 милион $ на Красимир Станчев Легионера.

Чистач номер 1 на мафията също е засичан в Слънчев бряг и Несебър в дните преди убийството на Жоро Илиев. Информатори на Министерство на вътрешните работи се кълнат, че са виждали неведнъж Краси Легионера дружно с Очите в Несебър директно преди изтезанието. Ролята на Райко Кръвта и хората му от Перник в тази поръчка най-вероятно е била обвързвана с обезпечаването на маршрут, по който да се измъкне наемният убиец Краси Легионера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР