Четиринадесет европейски страни дадоха съгласието си за създаването на механизъм

...
Четиринадесет европейски страни дадоха съгласието си за създаването на механизъм
Коментари Харесай

14 страни се разбраха за механизъм за разпределяне на спасени в морето мигранти

Четиринадесет европейски страни дадоха единодушието си за основаването на " механизъм за взаимност ", целящ разпределянето на избавени в Средиземно море мигранти. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, представен от Франс прес.

" По принцип на този стадий 14 страни членки са дали единодушието си за френско-германския документ. Осем от тези 14 са подхванали дейни дейности по присъединяване си ", съобщи Макрон след среща с Върховния комисар за бежанците на Организация на обединените нации Филипо Гранди и Карвальо Ферейра Виторино, шеф на Международната организация по миграция. Срещата се състоя във френското президентство.

Осемте " дейни " страни са Франция, Германия, Ирландия, Люксембург, Литва, Португалия, Хърватия и Финландия, заяви президентството, без да прецизира имената на другите шест страни.

Споразумението беше подписано на работна среща за миграцията в Средиземно море, която се организира в понеделник в Париж. Присъстваха представители на всички европейски страни.

Целта на тази среща беше, съгласно осведомен източник, през септември в Малта да бъде подписано съглашение за механизъм, допускащ по-голяма успеваемост и по-хуманно отношение при идването на мигранти през Средиземно море. Очаква се то да бъде подписано от сред 12 и 15 страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР