Четиринадесет души са задържани за незаконни регистрации на превозни средства

...
Четиринадесет души са задържани за незаконни регистрации на превозни средства
Коментари Харесай

14 задържани след акцията срещу търговия с крадени луксозни коли

Четиринадесет души са арестувани за противозаконни регистрации на транспортни средства у нас. Арестите са осъществени в границите на вчерашния ден при паралелна полицейска акция на територията на три области - Бургас, Варна и Габрово. Това оповестиха на взаимен брифинг от Окръжна прокуратура – Бургас и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

 

Групата може да се дефинира като интернационална, защото част от първокласните транспортни средства, обект на закононарушенията, са били изнесени зад граница, сподели шефът на бургаската полиция ст. ком. Емил Павлов. 

 

Той добави, че групата е развивала незаконната си активност през последните пет години. До този миг са открити 30 автомобила, които са били регистрирани у нас и в следствие, изнесени в чужбина.

 

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев разгласи, че по отношение на пет от арестуваните лица са повдигнати обвинявания по член 121, алинея 6 от Наказателния кодекс, касаещи незаконно сдружаване на лица, което се санкционира от закона с до шест години отнемане от независимост. 

 

Четирима от арестуваните са от Бургас, а един е от Варна, уточни още Чинев. Част от първокласните коли с пренабити номера са били трафикирани до страни от Близкия Изток през Турция. Има установени недостатъци при регистрацията им в локалната конструкция на КАТ в Бургас, сподели ст. ком. Павлов. 

 

Взели сме нужните ограничения, като съставът работещ там, към този момент е сменен, в това число и началникът на групата по регистрация, добави той. На въпрос на Българска телеграфна агенция какви са били регистрираните пропуските при регистрацията на колите, той обясни, че не са били осъществени задоволително задълбочени инспекции на серийните номера на транспортните средства. Касае се за първокласни марки коли като " Рейднж Роувър ", " Мазерати ", " Порше " и други. 

От държавното обвиняване разкриха, че две от лицата, против които са повдигнати обвинявания, се намират отвън рамките на България, като за издирването им ще се търси съдействието на европейските служби. До края на днешния ден, сподели окръжният прокурор на Бургас, прокуратурата би трябвало да внесе искане за налагането на „ непрекъснат арест “ за останалите трима. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР