Четиринадесет души са обвинени в подпомагане на джихадистки въоръжени лица,

...
Четиринадесет души са обвинени в подпомагане на джихадистки въоръжени лица,
Коментари Харесай

Започна делото по нападението срещу френския сатиричен седмичник „Шарли Ебдо”

Четиринадесет души са упрекнати в подкрепяне на джихадистки въоръжени лица, които през 2015 година нападнаха френския язвителен седмичник ”, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.
Въоръженото нахлуване против парижката редакция на „ Шарли Ебдо “ беше осъществено на 7 януари 2015 година от, при което бяха убити 12 души, в това число двама полицейски чиновници. Те охраняваха публицистите, получили голям брой закани от страна на радикални ислямисти. Атаката беше осъществена скоро след публикуването на 12 карикатури на пророка Мохамед, които разгневиха мюсюлманите по целия свят.
Процесът стартира в профилиран съд в Париж и през идващите два месеца и половина ще бъдат изслушани към 150 специалисти и очевидци, чиито показания ще отворят една от най-болезнените глави в актуалната история на Франция.
Въпреки че нападателите бяха убити от полицията, прокурорите отхвърлиха изказванията, че процесът ще се концентрира единствено върху „ дребните помощници “, обвинени в даване на оръжие или логистична поддръжка.
" Става въпрос за лица, които са взели участие в организацията и подготовката на събитията, които са обезпечили средства за финансиране, оперативни материали, оръжия, жилище ", съобщи националният прокурор за битка с тероризма Жан-Франсоа Рикар, съобщи още БГНЕС.
Всичко това е от значително значение за провеждането на една терористична интервенция, изясни той и добави, че по време на процеса ще свидетелстват родственици на 17-те жертви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР