Четиринадесет души са били отведени в полицията за противообществени прояви

...
Четиринадесет души са били отведени в полицията за противообществени прояви
Коментари Харесай

МВР Пловдив проговори за екшъна преди и след дербито

Четиринадесет души са били отведени в полицията за противообществени прояви по отношение на вчерашното дерби сред футболните тимове на “Локомотив " и “Ботев " в Пловдив. Това оповестиха от полицията преди малко. И прибавиха: " На 12 от причинителите са формирани актове по ЗООРПМС, седмина са били арестувани за период до 24 часа В резултат на основаната организация от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи за защита на публичния ред в Пловдив не са регистрирани произшествия по време на вчерашния футболен мач.

Преди началото на срещата 19-годишен арестуван за период до 24 часа в Пето районно управление (на МВР), откакто хвърлил стъклена бутилка против полицейски чиновници на кръстовището сред бул. “Санкт Петербург " и ул. “Лев Толстой ". При обиск от него било конфискувано пакетче с наркотично вещество. Срещу младежа е формирано досъдебно произвеждане по член 354 от Наказателен кодекс, формиран му е акт по член 21, т.6 от ЗООРПСМ.

В края на мача за нарушаване на публичния ред по време на самата среща в Пето районно управление (на МВР) били отведени 13 фенове на възраст сред 16 и 29 години. На единадесет от тях са формирани актове по ЗООРПСМ за потребление на маски и мятане на пиротехнически средства. В полицейския арест за едно денонощие са оставени шестима. Около 23.00 часа, след бързата интервенция на чиновници от бранш “Специализирани полицейски сили " е предотвратено възникването на сборичкване сред последователи на двата тима в квартал “Христо Смирненски ". На място била открита самоличността на общо над 130 участници, които са предизвестени по силата на ЗМВР да не нарушават публичния ред ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР