Четириметрова златна статуя на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, която

...
Четириметрова златна статуя на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, която
Коментари Харесай

Махнаха златна статуя на Ердоган от германски град

Четириметрова златна скулптура на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, която тази седмица бе издигната в западния немски град Висбаден, бе махната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Много поданици на града се разгневиха поради слагането на статуята, издигната в границите на Висбаденското биенале за модерно изкуства.

Градските управляващи взеха решение да отстранят арт инсталацията, защото сигурността ѝ не може да бъде обезпечена повече, оповестиха нощес локалните управляващи в Туитър.

Полицията качи в Туитър видео, на което се вижда, че рано тази заран пожарна кола отстранява статуята, заяви ДПА.

Късно нощес поддръжници и съперници на Ердоган се събраха на централния площад, на който бе издигната статуята, и влязоха в остри разногласия.

Говорител на полицията уточни, че на площада е имало „ нападателна атмосфера “, само че сподели, че не е имало прояви на принуждение.

Представителят на градските управляващи Оливер Франц обаче уточни пред в. „ Курир “, че е имало и замяна на удари, както и че са се виждали „ остри предмети “.

Статуята на Ердоган е била сложена без знанието на локалните управляващи, сподели през вчерашния ден говорителка на управляващите във Висбаден. Получихме телефонни позвънявания от редица ядосани жители - хората не знаят, че това е част от Биеналето, сподели тя за статуята.

Други представители на локалните управляващи признаха, че било обещано утвърждение за слагане на скулптура на човек по отношение на фестивала, само че управляващите не били известени, че статуята ще бъде на Ердоган. 

Новината за арт инсталацията пристигна тъкмо месец преди държавното посещаване на Ердоган в Берлин, на което доста германци се опълчват поради все по-авторитарния му жанр на ръководство.
Тазгодишното Висбаденско биенале е под мотото „ Лоши вести “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР