Четиримесечно мече, вероятно отделило се от майка си, е открито

...
Четиримесечно мече, вероятно отделило се от майка си, е открито
Коментари Харесай

Мече посети частен двор на къща в Кладница

Четиримесечно мече, евентуално отделило се от майка си, е намерено нощес към 20 ч. в частен двор на необитаема къща в село Кладница.

Мечето, намерило заслон в двора на къщата, се покатерва на оградата, след което се озовава на близкия бор на височина към 15 метра.

Местни поданици са подали сигнал и чиновници на Югозападното държавно дружество и горски чиновници реагирали незабавно, като уведомили Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник, полицията и пожарната. Уведомени са също неправителствените организации „ Четири лапи” и „ Зелени Балкани”.

През нощта обаче термокамерите за наблюдаване снимат по какъв начин час и половина след среднощ животното слиза от дървото и поема към гората.

Служители на ловното стопанство „ Витошко-Студена” дежурят на място, с цел да проследят дали ще има наново явяване на мечето. Специалисти разясняват, че то не би могло да оцелее единствено, в случай че не успее да открие майка си.

Мечките са част от екосистемата на Витоша, напомнят ловни експерти. Броят на мечките в планината е над 15, като числеността им годишно се усилва.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР