Четиримата задържани за трафик на хора чрез фиктивни бракове остават

...
Четиримата задържани за трафик на хора чрез фиктивни бракове остават
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста задържаните за фиктивните бракове

Четиримата арестувани за трафик на хора посредством фиктивни бракове остават в ареста, реши Специализираният углавен съд. Единият от обвинените се оказа към този момент осъждан за нелегално превеждане на незаконни мигранти през зелената ни граница със Сърбия.

В правосъдната зала стана ясно, че групата уреждала фиктивни бракове на мъже от Индия и Пакистан с българки от ромския етнос е почнала да работи през 2015 година. Тогава в страната ни филантропичен статут е получил индиецът Мухамад Юсуф. Той се познавал с Трайчо Найденов, който е осъждан за трафик на хора и се занимавал главно с транспорт на мигранти към границата ни със Сърбия. Първоначално Юсуф финансирал пътуването на българки към Кипър. На дамите било обяснявано, че ще работят на острова като камериерки.
Калин Близнаков, прокурор: Подвеждани са, че ще стартират работа, а пък в следствие се оказва, че няма да стартират работа, а ще се наложи да сключат наложително брак. И като гаранция за това, че лицата би трябвало да сключат брак на територията на чужбина са им били отнемани персоналните документи.
Таня Тодорова и Славка Тодорова примамвали дамите с обещания за работа в чужбина. След като две от " подправените булки " били наказани за фиктивни бракове в Кипър, групата се насочила към други страни - Австрия, Белгия и Дания. Там на дамите даже било забранявано да излизат от квартирите, в които са настанени. Водели ги единствено до службите за адресна регистрация, с цел да подадат нужните документи.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Става въпрос за набиране и принуждаване на лица, държани срещу тяхната воля за фиктивни бракове с непознати жители, което улеснява приемането на достъп до държави-членки на Европейски Съюз.
Съдът одобри, че има задоволително доказателства за насила към 10 жертви на групата, само че в претекстовете си записа, че има данни за още доста случаи, по които следствието би трябвало да продължи. За фиктивните бракове " подправените булки " са получавали от 1000 до 3000 евро.
 Разкрита е скица за трафик на хора посредством фиктивни бракове Разкрита е скица за трафик на хора посредством фиктивни бракове
Две дами и един мъж - българи и един индиец са арестувани за образуване на скица за незаконна миграция. Те организирали девойки от България, които ф...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР