Четиримата задържани за рекет на деца в Плевен остават в

...
Четиримата задържани за рекет на деца в Плевен остават в
Коментари Харесай

Окръжният съд потвърди мерките за неотклонение на задържаните за рекет на деца в Плевен

Четиримата арестувани за рекет на деца в Плевен остават в ареста. Това реши Плевенският областен съд, откакто прегледа жалбите на обвинените против наложените им от Районния съд ограничения за неотклонение " Задържане под стража ".
Групата, която години наред издевателствала над деца от плевенски учебни заведения като ги тормозела и изнудвала, беше прибрана зад решетки откакто близки на потърпевшите подали сигнал в прокуратурата. По случая на 5 март е формирано досъдебно произвеждане. Разследването открило самоличността на изнудвачите - В.С.К. / 20 г/, И.Д.М. /19 г./, Г.С.К. /24 г./ и М.Р.К. /19 г./. И четиримата са от Плевен.
Районният съд наложи на участниците в групата непрекъснати ограничения за неотклонение „ задържане под стража “. Адвокатите на четиримата са обжалвали пред Окръжния съд. Според тях правосъдното определение за ограниченията е незаконосъобразно, а самите ограничения са прекомерно тежки.
Състав на Плевенския областен съд е разгледал жалбите. Магистратите са решили събраните до този миг доказателства по делото. Отчели са тежестта на закононарушението, за което се планува наказване от 1 до 6 години затвор, и високата степен на социална заплаха. Преценили са, че при използване на по-лека мярка за неотклонение обвинените могат да се укрият или да извършат закононарушение. За това окръжните съдии са удостоверили наложената към този момент мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на четиримата обвинени.
Определението на Окръжен съд Плевен е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР