Четиримата обвинени за участие в организирана престъпна група за производство

...
Четиримата обвинени за участие в организирана престъпна група за производство
Коментари Харесай

Обвиняеми за разпространение на дрога сред ученици в Сливенско остават за постоянно в ареста

Четиримата упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции в Сливенско остават за непрекъснато в ареста, откакто не апелираха в законния период взетата им от Специализирания углавен съд на 4 септември 2020 година мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Това оповестиха от Специализирания углавен съд.

Обвинените бяха арестувани на 3 септември 2020 година при профилирана полицейска интервенция на чиновници от Териториалния бранш „ БОП “-Сливен под управлението и надзора на Специализираната прокуратура.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е разпространявала разнообразни по тип опиати - канабис, амфетамини и метамфетамини от началото на 2018 година най-вече измежду възпитаници и младежи в района.

В хода на дейностите по следствието на 8 адреса бяха открити и конфискувани опиати, както и огромно количество ампули с прекурсори за производството на синтетични опиати във тип на кристали.

Иззети са и уреди за домашно произвеждане на амфетамини, везни и полиетиленови пликчета с размери 4х4 см за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти.

Участниците в незаконната група са били следени от проверяващите в продължение на месеци. Разкриването и събирането на доказателства за незаконната им активност е резултат от реализирането на един от целите на прокуратурата – противопоставяне на производството и разпространяването на опиати, с акцент недопускане продажбата на опиати към учебните заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР