Четиримата новооткрити с коронавирус от община Руен са в процес

...
Четиримата новооткрити с коронавирус от община Руен са в процес
Коментари Харесай

Щабът в Бургас с последни новини за един от лекарите с COVID-19

Четиримата новооткрити с ковид от община Руен са в развой на домашно лекуване. Те демонстрират леки признаци на болестта, в положително положение са и нямат съществени недоволства. Това заяви по време на съвещанието на Общинския спешен щаб през днешния ден шефът на РЗИ – Бургас доктор Георги Паздеров.

Той добави, че сега се търсят 5-те контакти лица на мъжа от Руенско, който се е прибрал от Франция с микробус дружно още петима жители от разнообразни регионални градове на страната.

Мъжът и неговото семейство му са сложени под наложителна карантина от 28 дни. От нощес е в действие нова заповед на министъра на опазването на здравето, съгласно която освен хората с потвърдена коронавирусна зараза се слагат под карантина, само че и техните фамилии. Срокът на карантината се удължава от 14 на 28 дни.

Състоянието на настанените в Инфекциозното поделение на УМБАЛ – Бургас е доста положително, заяви шефът на болничното заведение доктор Бойко Миразчийски. На двама от тях през днешния ден ще бъде направена първа, а на следващия ден втора проба за съществуване на коронавирусна зараза. Ако двете проби са негативни, те ще бъдат изписани, написа burgasinfo.com.

Състоянието на единия от лекарите, който през вчерашния ден имаше признаци на заболяване и нараснала температура, през днешния ден е доста положително.

Тази заран в Инфекциозното поделение е признат нов пациент със симптоматика на коронавирусна зараза. Взета му е проба за проучване, резултатите от която ще бъдат обявени по-късно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР