Четирима военни от Чуждестранния легион на френската армия са били

...
Четирима военни от Чуждестранния легион на френската армия са били
Коментари Харесай

Задържаха български легионер в ЦАР

Четирима военни от Чуждестранния легион на френската войска са били арестувани на летището в Банги - столицата на Централноафриканската република, оповестява БНР.

Спрямо тях е почнало следствие.

По информация на локалната прокуратура те са с френско, италианско, румънско и българско гражданство и са обвинени в подготовка на покушение против президента на страната. Френските управляващи обаче изрично отхвърлят тези изказвания като " дезинформация " и " операция ".

Войниците са придружавали към летището френския военачалник Маршноар, началник-щаб на мироопазващите сили на Организация на обединените нации в страната, настояват от организацията и от френската войска.

Според локалния магистрат обаче автомобилът им, без знаците на Организация на обединените нации, е минавал по трасето, където бил предстоящ президентският конвой на Фостин Арканж Туадера.

Инцидентът става в подтекста на влошените връзки на Франция с някогашната ѝ колония и при остра война за въздействие на Русия, която Франция упреква в антифренска акция в страната.

Висш чиновник на Организация на обединените нации се е срещнал с президента на страната, с цел да изиска освобождението на четиримата военни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР