Четирима високопоставени помощници на Борис Джонсън напуснаха постовете си на

...
Четирима високопоставени помощници на Борис Джонсън напуснаха постовете си на
Коментари Харесай

Четирима висши сътрудници на Борис Джонсън подадоха оставки

Четирима високопоставени помощници на Борис Джонсън напуснаха постовете си на " Даунинг стрийт " 10 в границите на няколко часа един след различен. Това става на фона на възходящия напън върху министър-председателя.

Директорът по връзките Джак Дойл удостовери напускането си малко откакто това направи ръководителя на политическия отдел на кабинета - Мунира Мирза. От кабинета потвърдиха оставките и на двамата и им благодариха за работата.
Политико: Защо британците толкоз се шокираха от празненствата на Борис Джонсън?
Как въобще да обясните проблемите на Борис Джонсън на задграничната аудитория? Противоречивият английски министър-председател е претърпя...
Прочети повече
Те бяха последвани от началника на кабинета Дан Розенфийлд и висшия държавен чиновник Мартин Рейнолдс.

В изказването на говорителката на „ Даунинг Стрийт ” 10 се споделя, че Розенфийлд е предложил оставката си на премиера по-рано в четвъртък, само че ще остане на работа, до момента в който бъде открит негов правоприемник. Рейнолдс, който беше основен частен секретар на министър-председателя, ще направи същото, само че по-късно ще се върне на работа в Министерството на външните работи.

Оставките на висшите служители идват в миг, когато Борис Джонсън среща от ден на ден въпросителни по отношение на неговото водачество в личната му партия.

BBC заяви, че разполага с информация за 17 депутати от торите, които са подали писма за избор на съмнение към министър-председателя, като са нужни общо 54, с цел да се провокира конкурс за лидерския пост. Много от тях показват присъединяване на премиера в празненства на „ Даунинг Стрийт ” 10 по време на блокирането поради ковид като претекст да изискат оставката му.
Скотланд Ярд проверява празненствата на " Даунинг стрийт "
Опозицията прикани английският министър председател Борис Джонсън да подаде оставка, откакто в пресата изтече информация за многочислени празненства на...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР