Четирима ученици са сред 15-е арестувани във Франция във връзка

...
Четирима ученици са сред 15-е арестувани във Франция във връзка
Коментари Харесай

Четирима ученици са сред задържаните за убийството на френския учител

Четирима възпитаници са измежду 15-е задържани във Франция по отношение на убийството на учителя Самюел Пати, който сподели противоречиви карикатури на пророка Мохамед на своите възпитаници.

Сред другите арестувани са четирима членове на фамилията на килъра, татко на възпитаник в учебното заведение и прочут ислямист.

Полицията претърси към 40 жилища на обвинени радикални детайли, през днешния ден предстоят още обиски. Жестокото ликвидиране на Пати шокира Франция.

Десетки хиляди излязоха на манифестации през уикенда, в памет на учителя и в поддръжка на свободата на словото.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен изиска да бъде затворена джамията в град Пантен (предградие на Париж), популяризирала във Facebook видео с рецензии към учителя, съобщи ТАСС.

" Поисках от префекта (на департамент) Сен Сен Дени да затвори джамията в Пантен ", означи министърът пред телевизионния канал ТФ1. По думите му префектът ще подпише съответното предписание незабавно. Преди това стана ясно, че джамията в този град е популяризирала на страницата си във Facebook видео с татко на ученичка в лицея, в който работел убитият. В него мъжът подлага на критика дейностите на преподавателя.

В събота самият ислямски просветител в джамията беше подложен под стража.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР