Четирима ученици от Природо-математическата гимназия в Хасково организират кампания Великден

...
Четирима ученици от Природо-математическата гимназия в Хасково организират кампания Великден
Коментари Харесай

„Великден за всеки“ ще се опитат да направят ученици от Хасково

Четирима възпитаници от Природо-математическата гимназия в Хасково провеждат акция „ Великден за всеки “, в която събират хранителни артикули за  хора, които нямат опция да посрещнат Великден с празнична софра.

„ Беше един много леден ден на центъра в Хасково, когато всички носеха якета. Имаше един човек обаче, който беше на вързаст и носеше чехли и чорапи, беше по тениска и беше заставен да проси. Тази обстановка ни подтикна да се опитаме да помогнем на хора в такова състояние по някакъв метод “, спомня си един от учениците - Илиан Ангелов, за това по какъв начин се е зародила концепцията за „ Великден за всеки “.

„ Кампанията към момента тече и набираме средства. Към момента мислим, че сигурно 200 семейства ще успеем да подпомогнем. А в този момент в петък и събота стартира най-мащабната част от акцията – в хипермаркет в нашия град хората могат да дойдат и да дарят артикули, които ние след това ще раздадем “, споделя Румен Христозов.

 За хора в потребност: „ Облякоха “ в топли облекла дървета в Дупница (СНИМКИ) България 1 мин. За хора в потребност: „ Облякоха “ в топли облекла дървета в Дупница (СНИМКИ)  „ Българската Коледа “ събра над 2,5 млн. лева за детската хирургия България 2 мин. „ Българската Коледа “ събра над 2,5 млн. лева за детската хирургия  Добрият образец: Истории за зрелостници, които се отдадоха на щедрост Тази сутрин 4 мин. Добрият образец: Истории за зрелостници, които се отдадоха на щедрост  За хора в потребност: „ Облякоха “ в топли облекла дървета в Дупница (СНИМКИ) България 1 мин. За хора в потребност: „ Облякоха “ в топли облекла дървета в Дупница (СНИМКИ)  „ Българската Коледа “ събра над 2,5 млн. лева за детската хирургия България 2 мин. „ Българската Коледа “ събра над 2,5 млн. лева за детската хирургия  Добрият образец: Истории за зрелостници, които се отдадоха на щедрост Тази сутрин 4 мин. Добрият образец: Истории за зрелостници, които се отдадоха на щедрост

Списъкът със обществено слабите фамилии им е подаден от обществени грижи Хасково. Така всеки от този лист ще получи като подарък пакет за Великден, с цел да има какво да постави на великденската си софра.

Учениците са създали и благотворителен базар, както и са разпределили кутии из целия град, в които да събират дарения.

Снимка: bTV

„ От благотворителния базар събрахме към 1300 лева, а от кутиите близо 11000лв. Тези пари в този момент ще бъдат вложени в съществени хранителни артикули, които ще бъдат добавени до тези, които сме събрали досега “, казва Божидар Димоларев. 

Всеки хранителен пакет ще включва фасул, ориз, макаронени произведения, консерва, олио, захар, брашно, козунак и курабии. Всичко, което е належащо, с цел да не бъде трапезата празна.

„ Получихме поддръжка, само че не от всички, тъй като въпреки всичко сме на 15 година Хората се стреснаха несъмнено, тъй като в наши времена това, което вършим, се смята за малко по-необичайно ", споделя различен от учениците, Димитър Стефанов.

Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “ в града също поддържа самодейността, като събира средства и артикули както от учителския състав, по този начин и от учениците. А момчетата от Природо-математическата гимназия се надяват да могат да продължат с акцията и за коледните празници.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР