Четирима служители от отбора на Мерцедес във Формула 1 са

...
Четирима служители от отбора на Мерцедес във Формула 1 са
Коментари Харесай

В "Мерцедес" уволниха четирима заради расизъм

Четирима чиновници от тима на " Мерцедес " във Формула 1 са били уволнени поради обиди на расистка основа към техен сътрудник. Случката е от август, само че през днешния ден (28 септември) за нея оповестиха английските медии.

Служителите са от завода на " Мерцедес " в Бракли, графство Нортхампшир и работят в ИТ отдела на компанията. Те са наричали свои сътрудник с мюсюлманско изповедание " терорист " и са правили залози дали ще наруши поста си към празника Рамадан.

Трима други са били осъдени поради нарушение на " политиката за религиозно многообразие " на компанията.

Снимка: Getty Images

" Вътрешно следствие сподели нарушение на политиката и разпоредбите на нашата организация. Предприети са незабавни ограничения против това недопустимо държание. Разнообразието на нашите чиновници е силата на " Мерцедес ", разяснява представител на тима.

Според осведомени със случая, четиримата са обиждали своя сътрудник от години, само че всичко е било разкрито откакто са пуснали играта със
залози.

Снимка: Getty Images

Случаят не кореспондира с политиката на компанията и изключително с обстоятелството, че 5-кратният първенец във Формула 1 и водач на тима Люис Хамилтън е първият цветнокож измежду сътрудниците си. Британецът постоянно приказва срещу расизма в свои изявленията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР