Четирима служители на МВР са пострадали при инцидент на 18

...
Четирима служители на МВР са пострадали при инцидент на 18
Коментари Харесай

Четирима полицаи от Сливен пострадаха при пиянски инцидент в бедната част на ромския квартал

Четирима чиновници на Министерство на вътрешните работи са потърпевши при случай на 18 октомври в сливенския кв.“Надежда“. Те са били нападнати от поданици на квартала с бутилки и камъни. Потърпевшите са получили порезни рани и други травми, прегледани са в регионалната болница. Един от тях е признат в неврохирургията за наблюдаване, прецизираха от полицията.

В четвъртък след 22 ч. е бил получен сигнал от жители, че не могат да мигнат поради мощната музика в южната част на квартала. В този регион живеят най-бедните и необразовани роми в близо 20-хилядната „Надежда“. На място е бил изпратен патрулен екип. Служителите на реда са заварили група мъже, във очевидно нетрезво положение, да пият алкохол и да се веселят при мощни децибели. Разпоредили музиката да бъде неотложно спряна. Поискали са документите им за идентичност, само че пияните са отказали да изпълнят разпорежданията.

При опит да бъдат арестувани двамата най-буйни извършители, към служителите на реда полетели стъклени бутилки и камъни. Екипът изискал подкрепление. Пристигнали още три патрулки. От прилежащи улици и къщи почнали да излизат хора, да плашат и наскърбяват униформените. По думите на ст.комисар Димитър Величков, шеф на ОД на МВР-Сливен, реакцията по отношение на служителите на реда е била бурна и нападателна. Служителите на реда са задържали едно от лицата, музиката била спряна. Взето е решение да се отдръпват, с цел да не ескалира напрежението. При отдръпването им тълпата траяла да ги замерва с бутилки, камъни и други предмети.

През идващите часове бил изработен разбор, самоличността на нападателите е била открита. На 19 октомври сутринта още 9 лица на възраст сред 18 и 57 години са били арестувани в ареста. „Те са с голям брой присъди, най-вече за обири. Един от тях е осъждан за причиняване на телесна щета на длъжностно лице при осъществяване на служебните му задължения“, сподели ст-комисар Величков. Той добави, че самото задържане е лишил оне повече от половин час, не е била оказана опозиция.

„В квартала се работи извънредно доста и като цяло съумяваме да прекратим нарушаванията на нощната тишина без произшествия. Изземали сме не веднъж музикални уредби. Ситуацията на 18 октомври вечерта се е развила мълниеносно. Такава експанзия не е имало от една година насам. Това е една дребна част от „Надежда“, която основава проблеми и там се работи целенасочено“, добави Димитър Кикьов, шеф на районно управление (на МВР) на МВР-Сливен.

Срещу арестуваните лица се води досъдебно произвеждане за препятстване работата на органите на реда и за причиняване на телесни повреди. Уведомена е Районната прокуратура.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР