Четирима състезатели на тенис клуб “Авеню“ (3 юноши и 1

...
Четирима състезатели на тенис клуб “Авеню“ (3 юноши и 1
Коментари Харесай

Четирима тенисисти на Авеню се класираха за втория кръг на Барокко Къп 2019


Четирима състезатели на тенис клуб “Авеню “ (3 юноши и 1 девойкa) се класираха за втория кръг на шампионата за юноши и девойки от пета категория на ITF в София. Поставеният под №7 в главната скица Веселин Киселков отстрани Угниус Бицкаускис от Литва с 4-6 6-1 6-3, като в идната фаза на шампионата ще излезе на корта против Александър Темов, отстранил с 2-0 сета Артьом Бек.

Силен мач изнесе Симеон Костов, който се поздрави с триумф над поставения под №4 Борис Згола от Полша. Следващият му противник е Бор Артнак от Словения. Напред продължава и Драгомир Драганов надвил с 6-0 6-2 над “щастливия губещ “ Михайло Савич от Сърбия. Във вторния кръг Драганов ще има за съперник втория в схемата Марсел Камровски от Полша.

При девойките четвъртата в схемата Елена Кралева отстъпи в оспорван дуел от Нора Кнежевич (Хърватска) с 6-1 4-6 6-2, а Стела Пеева прибави в актива си предстояща победа със 7-6 6-0 над туркинята Мелиса Акуп Поур. Започнаха и срещите при двойките, в които първите в схемата Веселин Киселков и Мухамед Каан Ерел (Турция) биха с 6-1 6-3 Никола Керемедчиев и Дейвид Симеонов, а третите сложени Драгомир Драганов и Мориц Щойгер от Германия изхвърлиха от шампионата Виктор Григоров и Димитър Симеонов с 6-2 6-3.

При девойките състезателката на “Авеню “ Елена Кралева си партнира с Михаела Цонева, а двете се класираха за четвъртфиналите след триумф със 7-6 6-3 над Йоана Сава (Румъния) и Теодора Ксантава (Гърция). Стела Пеева е в тандем с Александра Симева от Сев. Македония, като двете не престават напред след 6-3 6-3 над Алиф Албайрак (Тур)/Катерина Руденко (Укр). Тенисисти от 20 разнообразни страни вземат участие на " Барокко Къп 2019 " в София. Срещите се организират на закрито - на твърдите кортове на Семеен кодекс " Барокко спорт ". Организатори на конкуренцията са Българската федерация по тенис и Търговска колегия „ Барокко спорт ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР