Четирима съдии от малката африканска страна Малави бяха наказани с

...
Четирима съдии от малката африканска страна Малави бяха наказани с
Коментари Харесай

Съдии изгоряха до живот заради подкуп от пет долара

Четирима съдии от дребната африканска страна Малави бяха осъдени с отнемане от права вечно поради рушвет в размер на 5 $, написа вестник Nyasa Times.

Корупционният скандал си има предистория, откакто въпросните четирима арбитри са взели рушвет по 20 $ на човек и са били длъжни да повлияят на крайния резултат на мача за Купата на страната сред „Нчало Юнайтед“ и „Читипа Юнайтед“. Натискът, който им е бил оказан, гласял срещата да бъде докарана до победа на „Нчало Юнайтед“. Въпреки старанието на реферите обаче, домакините по този начин и не съумели да победят. Редовното време и продълженията приключили наедно и се стигнало до дузпи, където играчите на „Читипа“ спечелили.

Скандалът се разразил, откакто представители на отбора-домакин са поискали от съдиите да върнат по 15 $, защото сделката не била изпълнена. Медиите в Малави разтръбили абсурда, който стигнал до федерацията на страната. Местното управително тяло на футбола взело решение да извади и четиримата съдии: основният, помощниците и четвъртият, вечно от футбола.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР