Четирима са привлечени като обвиняеми за опита за обир в

...
Четирима са привлечени като обвиняеми за опита за обир в
Коментари Харесай

Четирима са обвиняеми за обира в Роженския манастир

Четирима са привлечени като обвинени за опита за грабеж в Роженския манастир на 18 септември.
 Арестуваха още двама за нахлуването в Роженския манастир  Арестувани са 5 мъже, вилняли нощес в Роженския манастир (обновена)
Двама от тях са малолетни, на 16 и 17 години, заяви прокурор Весела Стоилова, представител на Окръжната прокуратура в Благоевград, представени от Българска национална телевизия.

Срещу тях са повдигнати обвинявания за обир и кражба, както и заличаване на 16 охранителни камери в манастира. Срещу един от тях е повдигнато и обвиняване за владение на огнестрелно оръжие без съответно позволение. При претършуване в дома му е открит газов револвер, модифициран в военен. Четиримата са арестувани за 72 часа.

Днес в Районния съд в Сандански ще се гледа мярката за неотклонение на четиримата, като наблюдаващият прокурор ще желае налагането на най-тежката мярка задържане под стража.

След опита за обир в манастира бяха арестувани още три лица за 24 часа. Възможно е по време на досъдебното произвеждане да бъдат привлечени като обвинени и други, съпричастни към действието, добави прокурор Стоилова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР