Четирима рецидивисти отиват на съд за кражбата на 88 кошера

...
Четирима рецидивисти отиват на съд за кражбата на 88 кошера
Коментари Харесай

Рецидивисти отиват на съд за кражба на пчелни кошери

Четирима рецидивисти отиват на съд за кражбата на 88 кошера дружно с пчелни фамилии на стойност 20 273 лева Районната прокуратура в Генерал Тошево е повдигнала обвинявания на мъжете, които са на възраст от 29 до 37 година и до един са осъждани и преди. На 18 март 2014 година те пристигнали с два микробуса в пчелина на собственик от с. Калина и отмъкнали 56 кошера.

Имали спогодба с варненец да им заплати по 100 лева за кошер, като заблудили купувача, че стоката е благосъстоятелност на умрелия дядо на единия от карето. Клиентът изискал да му доставят кошерите в силистренското с. Главан. Там броил на крадците 5600 лева Мъжете се върнали в с. Калина и натоварили втора партида с 32 кошера. На връщане към Главан обаче джипът на единия обвиняем бил засечен от полицейски патрул. Крадецът не спрял, стоп палката подминали и идващите го 2 микробуса.

След гонка единото возило аварирало в крайпътна канавка. Униформените разкрили вътре кошерите и по регистрационните им табели намерили притежателя. По случая било формирано досъдебно произвеждане. Разследването обаче блокирало, откакто един от апашите бил пуснат под парична гаранция и липсващ.

През 2016 година управляващите били известени, че той е наказан в Страсбург за измами с кредитни карти и лежи във френски затвор. След като си изтърпял наказването с Европейска заповед за арест бил върнат вкъщи, където в този момент го чака нов развой.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР