Четирима представители на републиканците в Конгреса призоваха американския президент Джо

...
Четирима представители на републиканците в Конгреса призоваха американския президент Джо
Коментари Харесай

Републиканци призоваха Байдън да изпрати касетъчни боеприпаси на Украйна

Четирима представители на републиканците в Конгреса приканиха американския президент Джо Байдън да изпрати касетъчни муниции на Украйна, съобщи Ройтерс. В писмо, изпратено до Белия дом, те настояват, че администрацията на президента се притеснява, че сходно деяние ще бъде възприето от Русия като ескалация на спора, отбелязва организацията.

Украйна желае да получи касетъчна бомба МК-20 и 155 милиметрови артилерийски касетъчни снаряди, заяви Ройтерс по-рано този месец.

Киев прикани членовете на Конгреса да притиснат Белия дом да утвърди изпращането на оръжията. 

Писмото подлага на критика Байдън за " нежеланието му да даде на Украйна верния тип и задоволително количество от оръжие с огромен обхват и маневрени качества ", с което да се реализира пробив в битката против съветските сили.

Писмото е подписано от Джим Риш - основния републиканец в комисията по външни връзки на Сената, Роджър Уикър - основния републиканец в комисията по въоръжените сили на Сената, Майк Маккол - ръководителя на комисията по външни работи на Камарата на представителите и Майк Роджърс - ръководителя на комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите.

Изобщо не е несъмнено, че администрацията на Байдън ще подпише прехвърлянето, отбелязва организацията.

Касетъчните муниции, неразрешени от повече от 120 страни, нормално освобождават огромен брой по-малки снаряди, които могат да поразят безсистемно региони в необятен радиус и да застрашат живота на цивилни. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР