Четирима полицаи ще бъдат наказани за насилието, упражнено срещу протестиращи

...
Четирима полицаи ще бъдат наказани за насилието, упражнено срещу протестиращи
Коментари Харесай

Четирима полицаи ще бъдат наказани за насилие спрямо протестиращи

Четирима служители на реда ще бъдат осъдени за насилието, упражнено против протестиращи на 10 юли, когато бяха бити студентът Евгени Марчев и още няколко индивида. Министерство на вътрешните работи заяви в понеделник, 27 юли, че дисциплинарната инспекция по случая е завършила и " комисията е открила превишаване на служебни пълномощия от страна на четирима полицейски чиновници на отдел " Специализирани полицейски сили " (ОСПС) и нарушение на съществени права на жители при потребление на физическа мощ, превишаваща нужните лимити ".

В известието не се показва какви ще бъдат наказванията на четиримата чиновници. Новият вътрешен министър Христо Терзийски, който в изявление пред бТВ удостовери за завършилата инспекция, обърна внимание на това, че нито Евгени Марчев, нито други пострадали са поискали да свидетелстват пред комисията и Министерство на вътрешните работи се е самосезирало от сигнали в медиите и по -специално оповестени видеоклипове.

Проверката е открила, че общо седем протестиращи са пострадали от полицейско принуждение.

" Проверката е открила, че по това време и на това място в действителност има превишаване на полицейски пълномощия . В хода на инспекцията са направени няколко опита да бъдат призовани лицата. Имаме осъществени дисциплинарни нарушавания на чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи ", сподели Терзийски.

Ще бъдат наложени санкции на полицейските чиновници, като на един от тях, който е на висока служба в Столична дирекция на вътрешните работи, наказването ще бъде по-тежко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР