Четирима полицаи, обвинени в побой над чернокож музикален продуцент -

...
Четирима полицаи, обвинени в побой над чернокож музикален продуцент -
Коментари Харесай

Четирима полицаи, обвинени в побой над чернокож продуцент, са предадени на правосъдието във Франция

Четирима служители на реда, упрекнати в побой над негър музикален продуцент - случай, предизвикал скандал във Франция, бяха предадени през днешния ден на правораздаването, осведоми Франс прес, като се базира на източник, непосредствен до случая.

 Френските депутати утвърдиха противоречивия законопроект за издание на фотоси на служители на реда Виж още

Служителите на реда, сложени под стража в Генералната ревизия на националната полиция - така наречен " полиция на полициите ", са обект на почнало във вторник следствие по отношение на " съзнателно принуждение от страна на разположение притежател на обществена власт " при утежняващи условия " расизъм " и " сформиране на документи с погрешно наличие ".

" Тези служители на реда не просто са позволили гаф, те са нарушители, направили тежки закононарушения. Удряли са клиента ми неведнъж в продължение на съвсем седем минути ", сподели в петък юристът на продуцента Хафида ел Али пред телевизия Бе Еф Ем.

Видеозапис на насилието бе публикуван в обществените мрежи и провокира мощно публично отвращение. Вътрешният министър Жералд Дарманен съобщи, че ще изиска уволняване на служителите на реда, в случай че виновността им се потвърди.

Снощи близо 46 000 души са взели участие в митинга против полицейското принуждение в Париж

Около 46 000 души са се присъединили в митингите в Париж против полицейското принуждение и новия закон за сигурността, съобщи ТАСС, базирайки се на телевизия Бе Еф Ем.

По данни на министерството на вътрешните работи в днешната проява са взели участие 46 000 души по отношение на 22 000 предходната събота.

Засега са арестувани 46 души, главно за потребление на мощ против служители на реда.

По данни на полицията в сходни демонстрации в Лион са взели участие 7500 души, в Бордо - 6000, в Страсбург - 1500, в Лил - 1400. Като цяло в страната към митингите са се включили 133 000 души.

В Париж полицията употребява водни оръдия, с цел да разгони протестиращи от площада " Бастилията ".

По-рано сред полицията и стачкуващи избухнаха конфликти, при които полицията употребява сълзотворен газ, само че безредиците продължиха.

При днешните митинги са потърпевши минимум 37 служители на реда.

Във Франция в последно време имаше два образеца за полицейска грубост, привлекли публичното внимание.

В понеделник служители на реда нападателно изтеглиха мигрантски лагер, а във вторник бе публикувано видео по какъв начин служители на реда бият негър музикален продуцент.

Същевременно проектозакон, ограничителен правото на жителите да снимат служители на реда на видеозаписи, стана мотив за мощно неодобрение.

Според държавното управление новият закон би трябвало да обезпечи по-добра отбрана на чиновниците на реда и да ограничи снимането на полицейски интервенции.

Според мнозина обаче проектозаконът заплашва свободата на медиите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР