Четирима от ранените при катастрофата на автомагистрала Тракия мигранти, които

...
Четирима от ранените при катастрофата на автомагистрала Тракия мигранти, които
Коментари Харесай

От болницата в Пазарджик с последни данни за състоянието на бежанците, оцелели при касапницата на „Тракия”

Четирима от ранените при злополуката на автомагистрала " Тракия " мигранти, които са настанени в отделенията по хирургия и неврохирургия в пазарджишката регионална болница, ще бъдат изписани в сряда. Това заяви шефът на здравното заведение доктор Васил Вълчев. Чужденците ще бъдат предадени на звено “ Миграция “ към локалната регионална полицейска дирекция, откъдето ще бъдат препратени за настаняване в център за бежанци в Бусманци, написа " Монитор ".

Подобрява се положението и на двамата потърпевши, които бяха настанени в отделението по анестезиология, реанимация и интензивно поделение и пациентите ще бъдат преместени в друго поделение, откакто лекуващите лекари преценяват. Най-тежко потърпевшите бяха признати в реанимацията с тежки сложни контузии, като на единия с интервенция е бил отхвърлен далака поради пръсване и вътрешен кръвоизлив. Другият юноша също е претърпял интервенция поради фрактура на бедрото, подложен е на кислородна маска, с цел да диша и има черепно-мозъчна контузия. Той е получил и хеморагичен потрес.

Двама от ранените се лекуват и в пловдивската Университетска болница “ Св. Георги “, като единият е бил откаран минути след нещастието, а вторият пострадал-заради лицево-челюстна контузия също е бил приет в болница в пловдивската болница в неделя по здрач.

Средно дневно лекуването на двамата най-сериозно потърпевши при зверското меле на аутобана в неделя сутринта коства към 1000 -1500 лева на болничното заведение., която сега е с орязан с 10 % месечен предел. От досегашните 1,2-1,3 млн. лева Здравната каса е понижила сумата със 150 000 лв., а действителните разноски за месец са 1,65 милиона лв..

Не се знае и по кое време ще бъдат взети телата на починалите афганистанци, пакистанци и сирийци и за тях лечебницата в Пазарджик също натрупа разходи-по 25 лева дневно за прилагане на камерата в патоанатомията. Тялото на малолетния Трайчо Димитров, 16-годишния водач на буса- ковчег, бе освободено след аутопсията и с позволение на прокуратурата и е било предадено на негови близки. Пазарджишката държавна болница е натрупала в сметките си и разноски, направени от проучвания за възможни заразни заболявания или лекуване и на други арестувани в района незаконни мигранти от арабските страни. Местните бели престилки разясняват, че не могат да върнат и тези, които са се нуждаели от здравна помощ бежанци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР