Четирима от петима младежи в глобален мащаб не са достатъчно

...
Четирима от петима младежи в глобален мащаб не са достатъчно
Коментари Харесай

Младежите масово не спортуват

Четирима от петима младежи в световен мащаб не са задоволително физически дейни, което е нездравословно за здравето им, сочи оповестен отчет на Световната здравна организация. Той предизвестява, че особено девойките се нуждаят от повече извършения.

В първия по рода си отчет за световните трендове за физическата интензивност на подрастващите СЗО акцентира незабавната нужда от дейности младежите да бъдат разграничени от екраните и да се движат повече. „ Категорично би трябвало да поставим повече старания или ще бъдем изправени пред мрачна здравна картина за тези младежи “, декларира съавторът на проучването Лийн Райли.

Докладът е основан на данни от изследвания сред 2001 и 2016 година на към 1,6 млн. възпитаници на възраст сред 11 и 17 години в 146 страни. Установено е, че 81% от тях не покриват рекомендациите на СЗО за физическо натоварване от най-малко час дневно – вървене, игри, каране на велосипед или проведено спортуване. Тенденцията е притеснителна, защото постоянната физическа интензивност е причина за положително здраве – от усъвършенствана сърдечна активност до по-добро когнитивно действие, което улеснява образователния развой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР