Четирима от най-високоплатените журналисти на Би Би Си приеха заплатите

...
Четирима от най-високоплатените журналисти на Би Би Си приеха заплатите
Коментари Харесай

Би Би Си намали заплатите на четирима журналисти, получавали повече от колегите си жени

Четирима от най-високоплатените публицисти на Би Би Си одобриха заплатите им да бъдат понижени, заяви английската национална медия. Това се случи след публикуването на информация, че " звездите " мъже получават доста повече от колежките си, вършещи аналогична работа, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Радиоводещите Джереми Вайн и Джон Хъмфрис, водещият на новините Хю Едуардс и редакторът за Северна Америка Джон Сопел са приели, публично или кардинално, редуциране на заплатите си, заяви Би Би Си на уеб страницата си. Миналата година медията беше принудена да разкрие, че две трети от най-високоплатените й чиновници са мъже.

Би Би Си се финансира от такса, плащана от телевизионните фенове, а обществото и конкурентни медии я наблюдават деликатно. Разкритията за заплатите, които организацията не искаше да разгласява, се вписаха в по-широкия спор за неналичието на тъждество сред половете.

Генералният шеф Тони Хол даде обещание да отстрани неравенството в заплащането до 2020 година, само че публицисти и депутати насочиха рецензии, че не работи задоволително бързо.

Миналия месец редакторът за Китай Кари Грейси подаде оставка в символ на митинг против това, което дефинира като " потайната и противозаконна просвета на заплащането в Би Би Си ". Тя е получавала 135 000 паунда годишно за работата си, спрямо сред 200 000 и 249 999 паунда за Сопел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР