Четирима от най-известните съвременни български художници и скулптори стават част

...
Четирима от най-известните съвременни български художници и скулптори стават част
Коментари Харесай

Майстори на изобразителното изкуство стават част от образователна инициатива с добавена културна стойност

Четирима от най-известните модерни български художници и скулптори стават част от новаторска просветителна самодейност с добавена културна стойност - това са професорите Андрей Даниел, Емил Попов, Николай Майсторов и Вихрони Попнеделев .

Майсторите на изобразителното изкуство ще проведат срещи-дискусии със студенти и възпитаници от гимназиите за изящни и приложни изкуства в границите на няколко изложения в София, Варна и Кюстендил. Събитията ще се организират на територия, непокътната за изкуството -  в музеи и галерии. 

Организатор е фондация „ Въпреки “, която прави и едноименния уебсайт за просвета и изкуство, като планът се реализира в партньорство със Столичната община.

Четиримата професори и младите създатели ще покажат творбите си и ще дискутират изкуството.Връзката сред поколенията е в основата на този план:

Какво желае да построи в своите възпитаници един учител? Какво ученикът приема или отхвърля от своя наставник? Ако се еманципира, какво остава в неговото творчество от образованието? До къде би трябвало да е провокацията за създаване на личен жанр и позиция?  Това са единствено част от въпросите, на които ще се търси отговор, обяснява  Зелма Алмалех , публицист и изпълнителен шеф на фондация " Въпреки ".

Повече за самодейността, която  през днешния ден беше показана публично, споделя Светослава Кузманова - чуйте повече от звуковия файл. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР