Четирима от най-близките сътрудници на британския премиер Борис Джонсън подадоха

...
Четирима от най-близките сътрудници на британския премиер Борис Джонсън подадоха
Коментари Харесай

Четирима сътудници на Джонсън хвърлиха оставки

Четирима от най-близките сътрудници на английския министър председател Борис Джонсън подадоха оставки в четвъртък , заяви " Ройтерс ".

Това се случи в плевел ден за неговото държавно управление, защото английският министър председател е изправен пред рецесия поради публичния яд след разкритията за поредицата от празненства по време на блокирането на ковид.

Ядосаните депутати от личната му Консервативна партия, някои от които към този момент приканиха за оставката му , желаеха главен ремонт на неговата интервенция на Даунинг стрийт, в случай че той желае да остане на власт.

Джонсън

В четвъртък трима от основните му помощници - началникът на кабинета Дан Розенфийлд, персоналният секретар Мартин Рейнолдс и шефът по връзките Джак Дойл подадоха оставки. Те са директно свързани със събиранията - оповестява се, че Рейнолдс е изпратил имейл с молба на присъстващите да си " донесат алкохол ".
 Борис Джонсън към този момент чете отчета за празненствата си
Борис Джонсън към този момент чете отчета за празненствата си

Очаква се публикуването на документа

Четвърти се отдръпва поради удар, който Джонсън направи против водача на главната опозиционна Лейбъристка партия - нещо, за което неговият финансов министър също го разкритикува.

" В понеделник Борис Джонсън даде обещание смяна на депутатите. Тази вечер виждаме, че смяната стартира да се случва и поздравявам това бързо деяние от страна на министър-председателя ", написа депутатът Стюарт Андерсън в " Туитър ". Той е един от редицата поддръжници на Джонсън, които излязоха в обществените медии, с цел да приветстват разтърсването.

Джонсън даде обещание да промени стила си на водачество след отчета на старшия държавен чиновник Сю Грей за събиранията, извършени в неговия офис и резиденция на " Даунинг стрийт ", който осъди " съществени провали на водачеството ".

От офиса на Джонсън споделиха, че Розенфийлд и Рейнолдс ще останат на постовете си за момента.
 След като Джонсън не желае избор на доверие, ще му желаят избор на съмнение
След като Джонсън не желае избор на доверие, ще му желаят избор на съмнение

Ковид купоните слагат под въпрос поста на премиера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР