Четирима от нападателите на полицаи в Сливен остават за постоянно

...
Четирима от нападателите на полицаи в Сливен остават за постоянно
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста четиримата роми, нападнали полицаи в Сливен


Четирима от нападателите на служители на реда в Сливен остават за непрекъснато в ареста. Решението е на Сливенския областен съд, заяви Българска национална телевизия.

Мъжете са замеряли и удряли служители на реда, отзовали се на сигнал за мощна музика. Инцидентът стана на 18 октомври в ромския квартал "Надежда " в града.

По информация на "24 часа " непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража " е избрана за Йонко Демирев, Симеон Борисов, Ангел Демирев и Антон Илиев. Те бяха арестувани при последвала полицейска акция в квартала.

Четиримата са упрекнати в жестоко нарушение на публичния ред, пренебрежение към обществото, като и за пречене и опозиция на орган на власт.

При двама от арестуваните това е рисков рецидив. Действията им са довели до нанасяне на телесни повреди на четирима служители на реда.

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд в тридневен период. Ако има обжалване, мярката за неотклонение ще бъде гледана още веднъж на 29 октомври на втора инстанция.

При конфликта бяха ранени четирима служители на реда, единият от които е към момента в болница с черепно-мозъчна контузия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР