Четирима от моряците от кораба Рожен, които поискаха евакуация от

...
Четирима от моряците от кораба Рожен, които поискаха евакуация от
Коментари Харесай

Помощник-капитанът на Рожен: Бяхме сигурно едни от първите свидетели на началото на войната в Израел

Ч етирима от моряците от кораба " Рожен ", които желаеха евакуация от пристанището в Ашдод, съумяха да се върнат в България. Те кацнаха на Летище София с полет от Тел Авив към час след среднощ.

Първоначално полетът им закъсня с няколко часа откакто се наложи да се върнат в Израел поради механически проблем със самолета.

„ На 7 октомври, към 6:30 ч. сутринта видяхме първия черен пушек от Газа. Наложи се един път и да се местим, откакто бомба избухна на 200 метра от нас ”, показа помощник-капитанът Стойчо Ангелов минути след завръщането си вкъщи.

Бяхме несъмнено едни от първите очевидци на началото на войната в Израел, разяснява Ангелов ред.

" Бях на мостика на вахта и незабавно видях офанзивата - десетки ракети в една и съща посока започнаха да летят към Газа. След половин час офанзивата се трансферира към Ашкелон и към 8-9 часа видяхме първите гърмежи в Ашдод, бяхме на към 3 благи (6 километра) разстояние ".

„ Рожен ” към този момент бил на половина разтоварен, само че се чака да напусне рисковата акватория най-рано след седмица. Затова се наложи и евакуацията на екипажа.

Междувременно изпълнителният шеф на Параходство „ Български морски флот “ кап. Александър Калчев сподели за Българска телеграфна агенция, че се чака българският транспортен съд „ Рожен “ да отплава от израелското пристанище Ашдод на 21-ви или 22 октомври. Той посочи, че информацията е от пристанищните управляващи в Ашдод.

Корабът „ Рожен “ ще остане в пристанището до разтоварването му, а по кое време ще завърши то зависи от времето, защото плавателният съд е претрупан с насипни товари.

" В момента екипажът на кораба е от 17 души, откакто нощес у нас се прибраха четирима моряци ", сподели още кап. Калчев.

Той добави, че имат връзка с екипажа и той няма никакви проблеми.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР