Четирима новоназначени и новоизбрани конституционни съдии полагат клетва на специална

...
Четирима новоназначени и новоизбрани конституционни съдии полагат клетва на специална
Коментари Харесай

Новоназначените конституционни съдии полагат клетва

Четирима новоназначени и новоизбрани конституционни съдии поставят клетва на специфична гала през днешния ден. Това са Красимир Влахов, определен от Народното събрание, Павлина Панова и Надежда Джелепова, определени от съдиите от Върховния касационен и Върховния административен съд, и президентският претендент Атанас Семов. От съда си потеглят Румен Ненков, Стефка Стоева, Кети Маркова и Цанка Цанкова.

С днешната промяна ще бъде актуализирана една четвърт от Конституционния съд. По отношение на двама от новите съдии имаше звук през последните дни. Красимир Влахов, който ще е най-младият парламентарен арбитър и който безалтернативно стана представителят на Народното събрание с поддръжката на всички депутати без тези на Българска социалистическа партия, се оказа на прицела на Главното мюфтийство, тъй като се произнесъл по проблем, откакто към този момент бил определен от Народното събрание. Атанас Семов пък - единственият с политическа кариера измежду четиримата нови, е обект на прокурорска инспекция поради остарял сигнал против него, завършен преди съвсем три години с отвод от формиране на досъдебно произвеждане.

Припомнянето на този сигнал в обява неотдавна предизвика държавното обвиняване да ревизира правомерно ли е бил затворен случая. Продължителността на инспекцията не е лимитирана във времето, което значи, че краят ѝ, какъвто и да е той, ще е откакто Семов към този момент се е заклел като парламентарен арбитър. А това ще стане тъкмо в 11.00 ч., дружно с Павлина Панова, Надежда Джелепова и Красимир Влахов. На церемонията в Конституционния съд обичайно участват ръководителите на институциите, които имат квота в съда - президентът, Народното събрание и ръководителите на двете висши съдилища, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР