Четирима нови посланици е предложило правителството на президента, който трябва

...
Четирима нови посланици е предложило правителството на президента, който трябва
Коментари Харесай

Правителството предлага нови посланици в Кипър, Чехия, Италия и Германия

Четирима нови посланици е предложило държавното управление на президента, който би трябвало да издаде декрет за назначението им.

Правителството освобождава посланика ни в Берн Меглена Плугчиева. тя ще оглави посолството ни в Черна Гора на мястото на Младен Червеняков. Плугчиева беше вицепремиер по еврофондовете в държавното управление на тройната коалиция. 

Посланикът ни в Германия Ради Найденов, длъжностен министър в държавното управление на Огнян Герджиков, се връща в София. Кабинетът предлага за извънреден и пълномощен дипломат във Федерална република Германия да бъде назначена Елена Шекерлетова

Към момента Шекерлетова е непрекъснат секретар на Министерството на външните работи, като преди този момент е ръководела Дипломатическото ни бюро в Бон. До 2016 година тя е била дипломат в Австрия.

Правителството освобождава и посланика ни в Кипър със седалище в Никозия Христо Георгиев. На негово място отпътува Любомир Тодоров - дълготраен посланик. Той е бил в дипломатическите ни задачи в Норвегия, Исландия, Израел, Йордания, Финландия. 

Марин Райков, министър председател в първото служебно държавно управление, назначено от президента Росен Плевнелиев, напуща посолството ни в Италия. Той заемаше длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Италианската република, в Република Малта и в Република Сан Марино със седалище в Рим. Този пост към този момент ще се заема от Тодор Стоянов. В момента Стоянов е заместник-министър на външните работи. Той е бил дипломат в Португалия, а преди е работил в посолството в Рим и в генералното консулство в Милано.

Поста си освобождава и посланикът ни в Чешката република Лъчезар Петков. За поста ексклузивен и пълномощен дипломат на Бъгария в Чехия ще бъде назначен Йордан Първанов - директор на дирекция " Обща външна политика и политика за сигурност на Европейски Съюз " и eвропейски сътрудник в Министерството на външните работи. В задгранични задачи е работил в посолството в Нидерландия и в Постоянното посланичество на Република България към Европейски Съюз в Брюксел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР