Четирима национали ще стартират на рейтинговия турнир в Будапеща /Унгария/,

...
Четирима национали ще стартират на рейтинговия турнир в Будапеща /Унгария/,
Коментари Харесай

Националите ни по борба заминаха за рейтинговия турнир в Унгария

Четирима национали ще започват на рейтинговия шампионат в Будапеща /Унгария/, оповестиха от БФ Борба. На тепиха ще излезе Едмонд Назарян /60 кг/, европейски първенец и втори в света при класиците, Айк Мнацаканян /77/, бронзов медалист от международно и европейско състезание, както и Семен Новиков /87/, трети на Евро 2023.

Единствената ни представителка при дамите ще бъде Биляна Дудова /62/, международна и 4-кратна европейска шампионка. Класиците са водени от треньорите Емил Будинов и Емил Иванов, а Биляна Дудова е с персоналния си ментор Серафим Бързаков.

Първа на тепиха ще излезе Биляна Дудова – в петък, Едмонд Назарян е в събота , а Мнацаканян и Новиков са в неделя.

За разлика от останалите шампионати от календара на Международната федерация, на този елиминациите и финалите с в един ден. Срещите стартират от 11:30 часа, финалите са от 19:00 часа.

Български арбитър на шампионата ще бъде Недялко Кирезиев. Надпреварата започва през днешния ден с категориите в свободния жанр без българско присъединяване.

От идната седмица националите в класическия и свободния жанр при мъжете стартират лагери на комплекс „ Диана “, подготовка за международното състезание в Белград /Сърбия/ през септември, което е и олимпийска подготовка.

Жените започнаха общ брой в Благоевград, а след шампионата Биляна Дудова и Юлияна Янева ще продължат подготовката си в Тата /Унгария/.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР