Четирима молдовски граждани загинаха и двама бяха ранени, след като

...
Четирима молдовски граждани загинаха и двама бяха ранени, след като
Коментари Харесай

Военен самолет се разби в океана до Кот д`Ивоар, най-малко 4 са загинали

Четирима молдовски жители починаха и двама бяха ранени, откакто транспортен аероплан с витлов мотор се разруши край крайбрежията на Абиджан, основния град на Кот д`Ивоар, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, като цитира министъра на сигурността на страната Сидики Диаките.

Четирима френски жители също оцеляха при злополуката, само че са ранени, добави министърът пред медиите. Няколко източници от силите за сигурност на Кот д`Ивоар обявиха, че потърпевшите са френски бойци.

Общо на борда е имало 10 души. Самолетът е бил нает от френската войска в границите на антитерористичната интервенция " Бархан " в Сахел. Френската база в Абиджан служи за логистична поддръжка на интервенцията, чието управление се намира в Нджамена.

Говорителят на френския боен контингент в Кот д`Ивоар лейтенант Вилен заяви, че самолетът е пренасял френско военно съоръжение, само че не беше в положение да удостовери броя на починалите или на пасажерите. Той посочи, че потърпевшите са отведени за лекуване във военния лагер Пор Буе в Абиджан.

Самолетът се разрушил в океана малко след политане от интернационалното летище в Абиджан, при мощна стихия. Според източник от локалните сили за сигурност машината е аварирала при опит за приземяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР