Четирима маскирани лица са нападнали Роженския манастир край Мелник и

...
Четирима маскирани лица са нападнали Роженския манастир край Мелник и
Коментари Харесай

Нападателите на Роженския манастир прокопали дупка в стена, търсели легендарно златно съкровище

Четирима маскирани лица са нападнали Роженския манастир край Мелник и са направили дръзки дейности в търсене на златно богатство. След като нахлули в църквата на манастира, вързали попа за стол и му лишили мобилния телефон. Казали му да мълчи и да не мърда, след което мъжете почнали да копаят дупка в една от стените на храма. Цялата трудова активност траяла към половин час и по-късно изчезнали. Минути по-късно попа съумял да се развърже и да извика помощ. Всичко това се е случило, по роман на свещеника, към 20-до 21 часа във вторник вечерта.

Полицията е отделила региона и подстъпите към манастира. Цяла нощ те търсят нападателите. В манастира има видеокамери за наблюдаване, те са конфискувани и прегледани. На тях се виждало по какъв начин маскирани мъже,черномурни, влизат в светата обител и връзват попа. Мъжете били въоръжени с кирки.

До момента проверяващите не могат да открият дали нещо е откраднато. Според отчето с изключение на телефона му нищо друго не липсва. Там са скъпите икони, даже парите в касата били непокътнати…

Свещеникът не е локален, той е от Хаджидимово. Бил е единствено за ден в манастира, с цел да замести собствен сътрудник.

Разследващите са забранили на свещеника от манастира да приказва с медии, предизвестени да не дават никакви изказвания са и локалните кметове в околните обитаеми места.

В този регион от години се носят митове за заровени иманета в гърнета с жълтици. До в този момент никой не е разкрил. Но очевидно нападателите са работели по предварителна информация,защото се били насочили и копали на тъкмо избран дувар в храма. Не е ясно дали са разкрили нещо.

Но от нощес униформени от Петрич и Сандански претърсват покрайнините в търсене на следи от странното нахлуване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР