Четирима мъже бяха арестувани по силата на законите за тероризма

...
Четирима мъже бяха арестувани по силата на законите за тероризма
Коментари Харесай

Четирима задържани за убийството на журналистка в Северна Ирландия

Четирима мъже бяха задържани по силата на законите за тероризма по отношение на убийството на журналистката Лира Маккий в Лондондери предишния месец, оповестиха полицейските сили на Северна Ирландия.
" Детективите направиха претърсвания в четири къщи в града и арестуваха четирима души по отношение на насилието, проведено по улиците на Креган във вечерта на убийството на Лира МакКий ", съобщи старши детектив Джейсън Мърфи, представен от БГНЕС.
Мъжете, които са на възраст 15, 18, 38 и 51 година, сега са разпитвани под арест според законодателството за тероризма, добави полицията.
29-годишната МакКий, която постоянно осведоми за проблематичната история на Северна Ирландия, беше простреляна в главата на 18 април, когато бунтовници се сблъскаха с полицията във втория по величина град в английската провинция.
Дисидентската републиканска секта Нова ИРА пое отговорността и се извини, като сподели, че изстрелите са били ориентирани към полицията.
Убийството провокира мемоари от трите десетилетия на принуждение в провинцията и провокираха наказание в целия политически набор, в това число в прилежащата Република Ирландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР