Четирима китайски студенти заведоха съдебен иск срещу Дисни (Disney), след

...
Четирима китайски студенти заведоха съдебен иск срещу Дисни (Disney), след
Коментари Харесай

Китайски студенти заведоха иск срещу Дисни за дискриминация

Четирима китайски студенти заведоха правосъден иск против Дисни (Disney), откакто им беше неразрешено да внесат храна и питиета за пикник в увеселителния парк на групата в Шанхай на фона на комерсиалното напрежение с Вашингтон, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ищците, четирима студенти по право, упрекват американския колос в увеселителния бизнес в дискриминационна процедура против азиатските гости. Според тях възбраната да се внася храна, не се ползва в парковете на Дисни във Франция и Съединени американски щати.

В разгара на китайско-американската комерсиална война жалбата бе прегледана като позволена от китайското правораздаване.

Студентката Ван, представена тази седмица от медиите, увери, че през януари не й е било разрешено да влезе в парка Шанхай Дисниленд с храна и е трябвало да заплати висока цена, с цел да си купи храна вътре в парка. Според нея сходно предписание нарушава законните права и ползи на посетителите.

Местен съд заяви пред Франс прес, че е трансферирал делото в окръжния съд в града. Датата на чуването към момента не известна.

Скандалът провокира оживени диспути в обществените мрежи.

" Правилата на Дисни са образец за двоен стандарт и дискриминация към Азия ", написа един консуматор в обществената мрежа Вейбо (Weibo), китайският аналог на Туитър (Twitter).

" Не ходете там, това е най-хубавият метод за митинг ", посъветва различен консуматор.

Официалният вестник на Китайската комунистическа партия " Женмин Жибао " разяснява в понеделник, че Дисни не се пробва " да зачита по-най положителния метод правата и ползите на потребителите ".

Китай и Съединени американски щати водят от предходната година комерсиална война, която докара до въвеждането на спомагателни взаимни мита за стотици милиарди долари годишен импорт, отбелязва Агенция Франс Прес.

Дисниленд Шанхай не отговори на имейла на Франс прес за уточнения по случая.

Паркът в Шанхай беше открит през 2016 година и е шестият в света за Дисни и третият в Азия
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР