Четирима футболни национали на ДР Конго отпаднаха от състава на

...
Четирима футболни национали на ДР Конго отпаднаха от състава на
Коментари Харесай

Звезди на Конго дезертираха заради големи претенции

Четирима футболни национали на ДР Конго отпаднаха от състава на африканската страна по извънредно любопитна причина – липса на организация при пътуването на тима.

Във вторник ДР Конго би трябвало да играе спаринг против Танзания, който ще премине без бранителя на Уест Хем Фука Артур Масуаку, крилото на Стандард Лиеж Пол-Жозе М’Поку, бранителя на Гингам Жордан Икоко и нападателя на Амиен Гаел Какута. Всеки от посочените футболисти, които са повече от основни фигури за родината си, ще се върне в своя клубен тим.

Местната футболна федерация посочи, че карето е имало „ забележки по някои организационно аспекти, които за жал не са нито в компетенцията на федерацията, още п-малко на спортно-техническия щаб на националния тим”. Някои се пропукаха, отхвърлиха да пътуват и желаеха да си тръгнат”, прибавиха от федерацията.

Изглежда казусът се корени в самолетния полет до танзанийския град Дар-ес-Салам. Спортният министър на ДР Конго Папи Нианго не се е съгласил на предлагането да се наеме чартър, който да закара „ леопардите” непосредствено до мечтаната дестинация, по тази причина те е трябвало първо да стигнат до Адис Абеба, столицата на Етиопия.

От футболната федерация на Конго обявиха, че ще държат виновни четиримата за тяхното решение. Специално за Масуаку това значи, че дебютът му за Конго на интернационалната сцена се отсрочва. В юношеските си години левият краен бранител представляваше Франция, като след това избра да играе за Конго при мъжете.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР