Четирима души, заподозрени за връзки с екстремистката групировка Ислямска държава,

...
Четирима души, заподозрени за връзки с екстремистката групировка Ислямска държава,
Коментари Харесай

Никарагуа задържа членове на "Ислямска държава" при влизане от Коста Рика

Четирима души, обвинени за връзки с екстремистката формация " Ислямска страна ", са били хванати през вчерашния ден от никарагуанските въоръжени сили, откакто са навлезли незаконно в страната от Коста Рика, заяви полицията в Никарагуа, представена от " Ройтерс ".

Самоличностите на трима от арестуваните съответстват с тези в известие за търсене вследствие на следствие на американското министерство на вътрешната сигурност. В него се показва, че тримата хипотетични терористи са пристигнали наскоро в Централна Америка.

В изказването от никарагуанската полиция се споделя, че двама от мъжете са египетски жители, а другите двама са иракчани. Четиримата подлежат на назад депортиране в Коста Рика, показва полицията. Египтяните са Мохамед Ибрахим (на 33 г.) и Махмуд Сами Ейса (26), а иракчаните са Ахмед Ганим Мохамед Ал Джубури (41) и Мустафа Али Мохамед Яуб (29).

Първите трима попадат в американското известие за търсене, оповестено в мексиканските медии през вчерашния ден. Президентът на Мексико Лопес Обрадор сподели в отговор на въпрос, че неговото държавно управление знае за издирването на обвинените и се занимава с въпроса. От министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати досега няма коментар, показва Ройтерс.

Четиримата са влезнали в Никарагуа през нерегламентиран Граничен контролно-пропусквателен пункт, прочут като Ла Гуасимада на югозападната граница с Коста Рика към 10 ч. локално време през вчерашния ден сутринта от армията, която ги предала на националната полиция за следствие. Никарагуанското държавно управление заяви, че хванатите са били предадени на миграционните управляващи на Коста Рика още нощес. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР