Четирима души загинаха при въздушен удар на руската армия срещу

...
Четирима души загинаха при въздушен удар на руската армия срещу
Коментари Харесай

Цивилни жертви в Лисичанск , Киев допуска ново нахлуване от Беларус

Четирима души починаха при въздушен удар на съветската войска против постройка, в която се укриват цивилни в град Лисичанск в Луганска област в Украйна. Украинската войска към момента удържа на солидните съветски бомбардировки против основния град Северодонецк в Луганска област.

От Генералния щаб на украинската войска оповестиха, че съветските военни концентрират напъните си в региона на град Бахмут в Донецка област.

Едната от съветските офанзиви в Лисичанск е била по постройка, където са се укривали хора, а другата - по диспансер в града. В момента се организират избавителни интервенции и броят на жертвите може да се усили, сподели губернаторът на Лужанска област Сергий Гайдай.

От Генералния щаб на украинската войска оповестиха по-рано, че съветските военни концентрират напъните си в региона на град Бахмут в Донецка област, като там са обстрелвани редица обитаеми места.

Междувременно секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и защита Олексий Данилов заяви, че президентът Володимир Зеленски е наредил да бъде направена инспекция на готовността в четири области на страната. Причината е допустима опасност от ново навлизане от територията на Беларус.

" Президентът събра хората и беше разискван точно този въпрос -въпросът за Беларус. Всички органи, които имат отношение към това, даваха оценка какво се случва, в какво положение са сега войските на Беларус, какъв брой съветски военни има там, какви са проектите. В резултат беше сложена задача - ще има инспекции в четири области за положението на подготовката, при положение, че има нови провокации пред нашата страна. "

В следващото си късно видеообръщение президентът Володимир Зеленски повтори, че договарянията за прекъсването на бойните дейности не се организират поради позицията на Русия.

В същото време той дефинира вчерашния ден като исторически, откакто в Киев немският канцлер Олаф Шолц, италианският министър председател Марио Драги и президентите на Франция и Румъния - Еманюел Макрон и Клаус Йоханис обявиха, че поддържат украинската страна да получи статут на претендент за участие в Евросъюза.

" Украйна почувства поддръжката на четири мощни европейски страни едновременно, в частност поддръжка за нашето придвижване към Европейския съюз. Всичките четирима водачи поддържат кандидатурата на Украйна. Естествено би трябвало да бъдат изпълнени съответните процедури и да се причислят и останалите страни членки. Но на срещата беше направена огромна крачка напред. "

В края на изказването си Зеленски разгласи, че чака доста вести, свързани с Украйна през идващите два дни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР