Четирима души са загинали при експлозията на битов газ в

...
Четирима души са загинали при експлозията на битов газ в
Коментари Харесай

Четирима загинали и 36 ранени при експлозия в Париж

Четирима души са починали при детонацията на битов газ в постройка в Париж, заяви министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер. Той посети мястото на случая дружно с кмета на града Ан Идалго и френския министър председател Едуар Филип.

Според представител на пожарната ранените са 36. От тях 12 души са в тежко положение. Петима от тях са с заплаха за живота. По-рано беше обявено, че измежду хората с заплаха за живота има четирима пожарникари. Те точно са били в постройката, откакто получили сигнал за мощна миризма на газ.

Трагедията е станала на улица "Тревизо " в девети Парижки регион, близо до огромния магазин Галерия Лафайет, Операта и Големите булеварди, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пекарната, в която е станал гърмежът, породен съгласно управляващите от приключване на газ, се намира на партера на ъглова жилищна постройка. Експлозията е предизвикала големи материални вреди в региона. Има счупени и избити прозорци, преобърнати и опожарени коли. Има риск от срутване на постройката, в която е станала детонацията.

На мястото работят 100 служители на реда, доста чиновници на Бърза помощ и 200 пожарникари. На площада на Операта кацнаха и два хеликоптера на службата за гражданска отбрана, с цел да изтеглят потърпевшите. Районът е отцепен, а от потърпевшата постройка и от близките здания бяха евакуирани хора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР