Четирима души са задържани за кражба от офис на куриерска

...
Четирима души са задържани за кражба от офис на куриерска
Коментари Харесай

Групата на Ефенди разби и обра офис на куриерска фирма в Божурище

Четирима души са арестувани за кражба от офис на куриерска компания в Божурище, стана ясно по време на брифинг на Генерална дирекция "Национална полиция ".
Образувано е досъдебно произвеждане под наблюдението на Районна прокуратура – Сливница за кражба от офис на куриерска компания Божурище. Повдигнати са 4 обвинявания на четирите лица – двама мъже на 33 година, един на 42 година и един на 50 година
„ На 26 февруари е извършена полицейска интервенция от чиновници на „ Криминална полиция “ към Групово дело „ Национална полиция “ и ОДМВР – София. Установен е офис на куриерска компания в град Божурище, който най-вероятно ще бъде обект на посягане от групата на така наречен Ефенди.
"При извършената полицейска интервенция се откри, че след 22.00 часа след взломяване на врата и деактивиране на СОТ система е проникнато в офиса и е осъществена кражба на колета, парична сума и касови апарати “, уточни Терзийски.
„ След опит да бъде спрян микробусът, в който са били натоварени откраднатите предмети, е осуетена полицейската инспекция и се е пристъпило към гонене на лицата. Микробусът е зарязан в региона на село Волуяк. При извършена акция в региона на жк. „ Люлин “ в София лицата са арестувани. Повдигнати са обвинявания за оказване на опозиция на полицейски чиновници.
Направена е извънредно добра подготовка от страна на тази група, за осъществяване на закононарушението. Провеждат се процесуално-следствени дейности за определяне на цялата незаконна активност на групата. Деактивирането на СОТ системата съставлява интерес за нас. Лицата са арестувани и имат ограничения за неотклонение задържане за 72 часа “, сподели още той.
При последвалите претърсвания са открити радиостанции, пластини за СИМ карти, матрица за изработка на ключове и други
Мъжете на 42 година и на 50 година са с обвинявания за кражба на 200 лева, касови апарати и 62 колета на компанията. Другите двама са били техни помагачи. На първите двама са повдигнати и обвинявания за опозиция на полицейски чиновници. Те не са спрели при подаден сигнал, че полицейските чиновници са желали да ги ревизират.
Единият от служителите на реда даже е бил обиден при бягството им. Спрямо четиримата е взета мярка за задържане до 72 часа и все още се преглежда настояването в Районен съд - Сливница за задържането им под стража.
42-годишният е осъждан за 5 обири, а 50-годишният е осъждат два пъти за шофиране след приложимост на алкохол, един път за подкрепяне на непознати жители да изоставен страната не по открития ред, един път за кражба и един път за обир.
Работата по случая продължава и се чака решението на Съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР