Четирима души са задържани след снощното нападение над Паметника на

...
Четирима души са задържани след снощното нападение над Паметника на
Коментари Харесай

Четирима задържани за нападението над Паметника на Съветската армия

Четирима души са арестувани след снощното нахлуване над Паметника на Съветската войска в Княжеската градина, аедна жена е потърпевша. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Задържаните са последователи на столичен футболен тим.

Монументът е бил надраскан със спрей тази нощ към среднощ. Счупена е и плочата, която благодари на руската войска за освобождението на България.

Вчера от регионалната администрация на София оповестиха, че проектът, който да подсигурява сигурност и здравето на хора при демонтажа на Паметника на Съветската войска, е направен и предаден на способените органи и на Столичната община за утвърждение.

Сигналът за протичащото се към Паметника на Съветската войска е подаден към полицията в 23:05 часа. Задържани са четирима мъже, последователи на столичния футболен тим - на 26, 33 и двама на 29 години, единият от които престъпно проявен.

В обществените мрежи бяха публикувани фрагменти от нападението.

На споделените клипове се вижда по какъв начин нападателите палят димки и отчупват част от плоча на монумента. Те носят и афиш с надпис " Демонтаж ". На място е открита жена, потърпевша след изпръскване със спрей, чиято дамска чанта била открадната. По случая са формирани досъдебни производства за кражба и безчинство.

Случващото се идва на идващия ден откакто кметът на столичния регион " Средец ", Трайчо Трайков, настоя за ограничение на достъпа на жители наоколо до оборудването, посредством слагане на строителна ограда, поради заплаха от рухване на каменни плочи от облицовката.

Работата по изясняване на всички обстоятелства и условия продължава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР